Geschiedenis van bavarois
De geschiedenis van de bavarois gaat terug tot de 18e eeuw. De eerste vermelding van bavarois in een druk was in het Franse kookboek "Le Cuisinier Royal et bourgeois" van François Massialot. Massialot noemde het een "bavaroise aux fruits", wat "fruitbavarois" betekent. Het recept vermeldde dat de pudding werd gemaakt door gezoete melk te koken en vervolgens bloem en boter toe te voegen.
Bavarois werd in de 19e eeuw erg populair in Frankrijk. Gedurende deze tijd schreven veel kookboekauteurs over het maken ervan. Bakkers begonnen slagroom te gebruiken als vulling voor het dessert in plaats van vla. Toen dit eenmaal gebruikelijk werd, verschenen bavarois met veel verschillende soorten vullingen in banketbakkers in heel Frankrijk. Tegenwoordig wordt bavarois over de hele wereld geserveerd in restaurants en cafés. Het kan worden gevonden met een verscheidenheid aan verschillende soorten ingrediënten erin, waaronder bessen, fruitsaus of andere soorten siroop.
Onze verschillende smaken
Bavarois wordt meestal gemaakt met soezendeeg, dat anders wordt bereid dan andere gebakjes. Soezendeeg moet gaar zijn voordat het de oven in kan, maar het wordt niet gebakken zoals andere deegsoorten. Nadat het in rondjes is gegoten en tot kleine balletjes is gevormd, gaat het bavaroisbeslag opzwellen bij blootstelling aan hoge temperaturen. Zo ontstaan holle, knapperige schelpen die verrassend licht en zoet zijn. Ben jij op zoek naar de lekkerste mix om je eigen bavarois te maken? Maak dan kennis met al onze verschillende smaken zoals de
bavarois citroen,
bavarois framboos of de
bavarois salted caramel. Vind je meer 'neutrale' smaken lekkerder? Ook dan ben je bij Zelfbroodbakken.nl aan het juiste adres!
Wil je naast het bakken van de lekkerste gebakjes, ook aan de slag om heerlijke broden te bakken?
Zelf brood bakken kan wat moeizaam verlopen wanneer je dit voor het eerst probeert, weet dat onze specialisten je graag te woord staan je te helpen met het bakken van je eigen brood!
Bestel het direct via onze webwinkel
Kun je niet langer meer wachten en wil je zo snel mogelijk beginnen aan de vulling voor je gebakjes? Wij herkennen het gevoel! Mede hierdoor hanteren wij een snelle levering van 1 á 2 werkdagen. Zo kun jij bijzonder snel weer verder met je thuisbakkerij. Mocht je nog vragen hebben, twijfels willen uitspreken of ons naar het lekkerste recept willen vragen? Twijfel dan geen moment en neem direct contact met ons op. Wij zitten al ruim een eeuw in het vak en hebben ongetwijfeld een passend antwoordt op al jou vraagstukken. Neem hier
contact met ons op.